Saturday, January 30, 2010

Fareeda


ok..berikut adalah gambar2 bersungguh aku untuk menjoinkan diri dalam pertandingan tudung Fareeda..haha..nasib tak menyebelahi aku..sila cuba di tahun hadapan..terima kasih kepada kakak aku, Sarah yg sudi melayan kerenah adik dia yang mempunyai hobi ntahpahapantah ini..terima kasih juga ditujukan kepada kak Ain kerana tanpa camera mahainya, gambar aku pun takla seclear ini..ni aku edit sendiri..klu ada jerawat nmpk tu sila buat2 tak nmpk..yang warna pink tu nama dia Maisarah..macam nama kakak aku..yg warna hitam tu Saramarisa..cuma nama aku ja takda..Mashitoh..Puan tu takot tak laku kot klu letak nama aku..haha !...nak promote sikit la tudung ni dgn memberitahu korang tudung tu ada nama2 indah..aku rasa ok la daripada nama tudung Dato K..dato ct..manohara...mereka bukan pakai tdg..aku yg pakai dari kecik ni pon takda nama tudung aku..haha..*bengang*..







tgh kakak aku..baju biru kak ain...




gambar yg last ni aku edit nak bg jadi avatar..aku suka gila cerita tu..tapi tak jadi lorrr...

sekian..kesian..

Brands InnerShine


Tahniah Farah Salwani di atas kejayaan beliau memenangi kategori "most photogenic" untuk Berry Beautiful Eyes search contest 2009...tq ajak owg pergi event ni..mmg terpancar di wajah kita berdua wajah yg sgt kepenatan akibat berjalan satu Shah Alam n KL central untuk cari barang Farah.....haha !...tq sgt2..

pagi tu kita lambat..tapi takpa..majlis belum start...



alamak..kasut sama pulak...hak hak..
tipu..kaki aku takla sehitam itu..



dipendekkan cerita...(pung pang)2..cara jaga mata from Goodskin Lab...pung pang2..Mojolica Majorca..(pung pang)2...ajar teknik make up mata..pung pang2...10 terpilih berlakon..pung pang2..tamat..amik hadiah!!yay!!!



terima kasih kepada Farah...tanpamu, tak dapatla mascara Majolica Majorca itu..haha!...



ini hasil dari Majolica Majorca mascara dan eye liner!!
boleh didapati di Watson..eyeliner ini sgt best ok!!!mascara ni pun..





yay!!dapat hadiah!!!

























smile!!!!...kita dah nak pulang...nak jawab quiz pulak lepas nih..ENT..owh ENT....

sekian..

Friday, January 29, 2010

Akanku Jumpa~insyaallah...



kalau baca lirik lagu ni..mmg dekat sgt dgn hidup aku...

hidup yg penuh liku..(wah puitisnya daku!!)

blaja>>>lambat habis..kawan2 yg sebaya dah boleh pegang duit sendiri..
masuk pertandingan>>>tak pernah ada luck..dah la aku tak suka persaingan..dari dulu..sebab tu aku masuk pertandingan..nenek aku cakap contest..
untuk tahun 2010 ni aku join banyak gila contest..



innershine berry beautiful eyes..(kecundang)
hannah talent..(malin kundang)
fareeda...(tak dapat jugak..haha!)
maybelline...(aku tak rasa dapat sbb org lain punya undi dah beribu)
apa ntah lagi yg kat blog..bersepah2 contest..haha...



erm..aku amik iktibar dari semua tu..kita takkan dapat apa yang kita mahukan..dan mungkin usaha aku belum cukup..(aku invest byk wang dalam contest2 nih..rasa nak tikam diri pon ada jugak)
tapi bila pikir2 balik..biarlah..dari sini kita dapat kenal..siapa lawan siapa kawan..aku sedikit sebanyak dah dapat terima kegagalan..aku kini dah kuat..(wlupun tak minum susu)..
aku mampu tangani stress dan berfikiran positif..mungkin lepas meybelline ni klu takdak jugak..aku akan concentrate gila baby punya kat pelajaran aku...(sekarang pon aku tumpu jugak..awal2 sem..aku pon ada jugak minat yg aku nak layan...semua org pon ada minat...yg sampai tahap org kutuk2..yg penting aku puas hati sebab aku dah mencuba...
aku dah boleh motivate diri sendiri...contoh klu aku tak dapat tu aku pikir la..maybe nak suruh aku belajar rajin2..susah nak hidup kat dunia luar..itu contoh..ada lagi tp biar aku sendiri yg ingatkan diri sendiri..

sedikit sebanyak kekecewaan yg melanda..aku garapkan dalam lagu org hasil karya


lagu: Isma Yusoof & Pam Yuen
lirik: Isma Yusoof
Produser: Isma Yusoof, Pam Yuen, Ully (Awanband), Azfar & Ash (BAU)
Arranger: Pam Yuen
Executive Producer: Isma Yusoof & James Wong
Studio: Platinum Studio

terimalah!!~
nyanyian azfar..kazen housemate aku...

Ku mengatur langkahku

berjalan tanpa bayang-bayangMu
langit dan bumi setia, menemaniku
matahari menyinar tak pernah berpihak padaku
Ku kepanasan tanpa perlindunganMu.

Hari berganti hari aku masih teguh menanti

Hadir diri Mu dalam hidupku ini
Rasa kecewa ada bila kaki penat berlari
Namun yakinku Kau kan kutemui

ku takkan pernah cuba berhenti
langkahku mencari Cinta
Yang ku tahu hanya tuk diriku
kan ku terus cari sampai hujung dunia

kerna ku tahu akanku jumpa diriMu
dan ku kan terus menempuh mimpi-mimpiku selalu

kulihat semua gembira
bila mengenali erti Cinta
senyuman ku beri hanya duka
bila ingin Teman tuk berbicara

Cinta jangan sembunyi
mataku kabur mencari
hadirlah dalam hidupku ini
Cinta jangan engkau pergi bila langkahku cuba
untuk mengejar diriMu



Wednesday, January 27, 2010

The Magnum Transformation Contest





HOW TO TAKE PART???

BUY

TRANSFORM

CAPTURE

VOTE

WIN




to vote....please go to the toilet..eh..no..no..go to this link here and feel free to vote me..
segala jasa dan budi anda amat2lah saya hargai..



Monday, January 25, 2010

cOntesT "sErLaHkAn DiRiMu" anjuran cik pinkypwincess~







alhamdulillah..ada jugak contest yg nak ambil berat tentang masalah remaja masa kini...isk216...jadi dgn pantas saya nak join contest ni..saya percaya ramai remaja di luar sana yg ada masalah sama macam saya..




kisah saya dan jerawat..


dulu...(3 tahun lepas)


kulit muka saya ok2...tak byk karenah pun..dia punya tak byk ragam tu sampai saya cuci muka pakai air paip pon ok jer..klu org ty boleh berlagak cakap mcm kak kneeta "pakai air wuduk ja"..


sekarang....(lepas practical May 09 sampai sekarang 2010,ya !!sekarang)

.
.
.
.
uwaaaaa....apa dah jadi...saya tak boleh makan ayam yg sedap tu...saya tak boleh makan makanan laut..saya tak boleh makan haiwan...tidakkkkkk!!!

saya boleh makan ikan ja..wlupun ikan ada omega dan protein..saya nak jugak dapatkan zat2 tersebut dari ayam..ayam sedap..(nyam3)

apa akan terjadi jika saya makan ayam???

saya perasan yg saya tak boleh makan ayam apabila pulang daripada practical(actually kerja)..kekaseh sy kerap bg saya makan kfc..
muka saya akan tumbuh jerawat yg besar dan keras..kdg2 'mereka'(jerawat gangster tak sekolah) akan buat persatuan di pipi saya...sakit taw..klu dorg baik nak tumpang duduk jer takpa..ni siap tinggalkan kesan parut ape hal??



pelik..dulu tak pernah..klu datang bulan pon dorang tak pandai wat persatuan2 ni,setakat satu dua hilang...sekarang dorg boleh lak lepak ramai2 ajak member dari kg mana ntah lepak di muka saya ni dan tinggalkan parut yg kekal..uwaaaaa...(mesti org cakap mana pergi power wuduk saya kan??tak mungkin saya tak amek wuduk klu nak semayang..isk216)



saya sudah mencuba pelbagai product..antaranya air ajaib itu(eskaytu)...mahal!!!tapi tak berkesan untuk kulit muka saya..(kekaseh yg biaya)..sy ingat saya nak pasrah jer..tp bila ada contest camni..saya nak cuba...selain pada jerawat..tatkala meningkat usia..pori2 di kiri kanan hidung saya juga agak terbuka..sama jugak..air ajaib tu tak mujarab dan mustajab untuk kulit ini...




kepada kawan2..klu ada masalah seperti saya..jom la kita masuk contest ni..tgk cik pinky..patutla beliau cantik mulus..ini rupanya ini rahsia cik pinky...


ops..sebelum ke syarat2 penyertaan..ini gambar saya yg agak menyerlah penampilan...



kata gambar yg serlah penampilan..alamak..ade adik saya juga di tepi..jap2..mesti kena pergi paint sebentar...




tadaa!!!!magickan??(yes2..buat magic..mesti dapat markah lebih ni dari cik pinky)


haish....tipu2..bukan gambar ini...
baik..saya pilih gambar ini...


mekap boleh la wei tutup persatuan jerawat ko tu shitah!!piiirahh..nak senyum kontrol konon...(maaf..sy telah mengutuk diri sendiri)..isk216..kesian saya!!


inilah syarat-syarat penyertaan....

p/s: semua2 yg saya2 tu merujuk kepada Cik pinky...

1. terbuka sesiapa sahaja yang ade blog sendiri. (ini mmg saya punya..tak share dgn mana2 pihak)

2.Letakkan contest banner berikut di sidebar blog anda dan banner tersebut tersebut mestilah link ke kepada blog cik pinky pwincess ini (klu xde link, penyertaan anda dianggap tidak lengkap syarat ye)



3. sila letakkan blog cik pinkypwincess di bloglist anda

4. WAJIB jadi follower cin pinkypwincess agar anda tidak terlepas daripada mengetahui siapa pemenang contest ini kelak.. ;)

5. Buat entri mengenai contest ini dgn tajuk "cOntesT sErLaHkAn DiRiMu" ....Didalam entri anda juga perlu ada backlink ke blog ini

6. Letakkan gambar individu anda yg mane anda rase anda kelihatan menyerlah didalam gambar itu..xkisahlah gmbr close up muke je ke, half body ke, full body ke..yg penting pic itu adalah diri anda sendiri.

7. Nyatakan ape masalah kulit anda atau pun ape yg anda inginkan untuk kulit wajah anda..contoh nye masalah jerawat, masalah kulit berminyak, masalah kulit kering ..pigmentation,nk mencerahkan kulit, nk kecikkan liang pori2, nk menegangkan kulit muke dan ape2 sajelah. ini penting supaya sy tahu ape yg sesuai untuk kulit anda apabila pemberian hadiah kelak sekiranya anda berjaya.

8. Di dlm entri anda sila nyatakan anda mengetahui contest ini dari blog siapa.

9.Sila tinggalkan URL contest anda di ruangan komen pada entri ini.(sekiranya letak url di komen pada ruangan entri yg laen, penyertaan anda tidak akn diterima.) dats it!

Tarikh tutup :15-02-2010 sempena dgn birthday mak sy. shortlisted seramai Top 10 akn diumumkan pada keesokkan hari nye..dan pemenang akn diumumkan dlm waktu yg terdekat. Tarikh pengumuman pemenang tidak akn ditetapkan tapi yg pasti tidak melebihi seminggu dari 16.1.2010, dan para pemenang diberi tempoh selama 5hari dari tarikh pengumuman pemenang untuk menghubungi saya..sekiranya terlepas dari tempoh itu, hadiah akn diberi kepada sesiapa yg berada di dlm Top 10 ..so make sure alert ye dlm tempoh seminggu selepas 16.02.2010..ini bertujuan untuk melihat tahap keterujaan anda terhadap contest ini..ecewah~


Juri??
juri adalah terdiri daripada mereka2 yg profesional dan yg tidak terlibat dlm arena blogger ini.. (no pilih2kaseh oke)

Hadiah?


hadiah utama : 1 box ampoules (ade 10botol)dan facial massanger (wow!menarik bukan!)
tempat kedua : 5 botol ampoules + girl stuff**

tempat ketiga : 4 botol ampoules + girl stuff **
3 x saguhati : anything girl stuff **


** girl stuff ini akn ditentukan oleh sy utk bg ape sahaje yg barangan yg berkaitan dgn gegirl..masih di dlm perbincangan..mungkin berkaitan dgn kecantikan, mungkin berkaitan dgn apparel..ape saje yg mampu menyerlahkan penampilan anda!


Jadi, tunggu apa lagi? jangan lepaskan peluang ini!kerana diri mu begitu berharga..




di akhiri dgn kata2 hikmat..saya mengetahui contest ini ...arhhhh..lupa la...tp yg pasti....cik pinky..

Thursday, January 21, 2010

Saya Nak Cuti!



shitah!!!hg suma hg nak..apa yg hang tak mau???


ramai taw yang masuk menda alah ni..Saya Nak Cuti yang bertanda seru! itu...antaranya cik Hanis Zalikha kita...saya mengetahui peraduan ni dari cik Hanis la..tq Hanis....saya tahu saya takkan dapat cuti tersebut..namun dalam hati berkata..untung sabut timbul...untung sabut timbul..untung sabut timbul..


hehe..takla...saya berdoalah kepada Allah..klu dimakbulkan alhamdulillah..boleh bawak mak atau ayah pergi..tp klu mak malu depan camera takpa..saya bawak ayah sbb ayah mmg banyak cakap..silap2 hari bulan ayah promote barang2 Elken kang kat tb..hehe..anda sihat saya sihat sama2 sihat!!!(Elken py tagline)


nak bawak cinta hati takleh..sbb cinta hati belum rasmi menjadi suami yg sah...syg..katakanlah i dapat, i bawak mak ayah i dulu..sbb bukan u yg beranakkan i...syg jgn sedih ea...(ni bajet macam dah menang dah ni)..i..i suka menda free..yipii!!hip2..horeyyy...

panjang2 cerita pun nant bosan..boleh singgah di laman web Mashi..bukan2..MAS...MAS Traveller..



bestnyer klu dapat..(slrrrrppp..bunyi air lur menjejes)....dalam karangan yg tidak melebihi 350 patah itu..saya memilih phuket sebagai destinasi pilihan...saya letak gambar dgn tokoh idola saya..(bajet boleh dapat la klu kau letak gambar Tun)....sebab klu Tun tahu saya masuk ni, mesti dia kata...takyah susah2 la shitah..di sebabkan kesungguhan hg menunjukkan yg hg suka menda2 free..jom la kita p phuket bawak mak ayah hg sekali...wow!!!tp itu hanyalah rekaan semata2....Tun pon tak kenai sapa dia Mashitoh tu...menteri kabinet kah??atau jenama kabinet di rumahnya...??




gambar ni di ambil semasa majlis dua pupu saya..saya jadi pengapit..haha!Tun hadir bagi memeriahkan majlis...waaaa...sgt suka sbb dapat bergambar dgn Tun..


jom ramai2 masuk peraduan ni..tarikh tamat 31 Januari 2010...sekian


Tuesday, January 19, 2010

The Sweetest Smile Contest



.
TERMA & SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :
.
1. Terbuka kepada SEMUA BLOGGER
.
2. Copy Stiky Mode kat atas ni, pastu letakkan kat SIDE BAR korang berserta link (kalau x de link automatik tidak akan dilayan)
.
3. Jadi FOLLOWER kepada kedua-dua blog kat bawah ni ekk
.
http://delisyaoutlet.blogspot.com/
http://nardpunyeciter.blogspot.com/
.
4. Add semua blog kat atas dalam blog list korang
.
5. Copy jugak banner kat bawah ni kat SIDE BAR korang gak ye..
.
.
.
6. Uploadkan sekeping atau 2 gambar anda yg bertudung/menutup aurat. Tak kisah samada memakai selendang/tudung yang dibeli di Delisya's Collection @ tidak. Apa yang penting anda mesti senyum semanis-manisnya okeh! Tak kisah lah senyum tu nampak gigi ke tak ke...yang pasti anda tersenyum. Senyuman anda yang paling menawan pasti akan terpilih ..hehe..
.
7. Nyatakan pendapat anda tentang blog Delisya's Collection.. (Ehe...x semestinya yang baik2 aje..nak kutuk2 pun boleh jugak..haha..leh la aku improvekan lagik)
.
a) Tidak perlu elaborate panjang lebar, hanya gambar sahaja pun dah mencukupi hehehe ;p tapi kalau nak juga elaborate, i don't mind :)
.
b) Tinggalkan komen anda di sini(bukan di sini,di sinun delisya) dengan link entry blog anda
.
c) Pemenang akan dipilih oleh juri-juri yang bukan ahli blogger...(takde istilah berat sebelah ek )
.
d) 2 hadiah utama & 3 hadiah saguhatie
.
Tarikh akhir penyertaan :- 25 Januari 2010



ini Mashitoh Rafi'a..umur 23..tp muke ni nmpk 43..haishhh...



untuk bajet cute..cube bergambar dgn kanak2 comel..hasilnya pasti memuaskan..

.
serba sikit tentang Delisya's Collection,

ini baru pertama kali saya singgah di Delisya's Collection
dan bagi saya Delisya's Collection dapat memenuhi citarasa remaja dan wanita muslimah di luar sana yang ingin mencari kelainan dalam berfesyen dan mempelbagaikan koleksi. Delisya's Collection juga dapat memberi inspirasi kepada pengguna mahupun pembaca blog untuk tampil yakin dalam menceburi bidang perniagaan serta memudahkan para pengguna dan pelanggan membeli secara online.

Monday, January 18, 2010

Fire Precaution Systems



salam sejahtera rakan2...tajuk entri tu berat tak???

sy rasa berat seperti memikul beban...
yea..sy sendiri pun rasa cuak...
walaupun saya terpaksa amek fire sbg salah satu special topic saya..
namun ia takla secuak welding..

baru hari ni saya memasuki kelas fire setelah 2 minggu tak dapat nak register..

(shhh,sebenarnya sy yg bengong tak click kat butang sila pilih kursus pilihan)

haha..nasib saya baik sbb Prof Ow Chee Sheng takla segarang yg saya bayangkan..
almaklumlah Prof..(tp mmg saya cuak klu dapat tahu lecturer sy prof..bukan itu saja..malah beliau seorang Datuk..yaa..Datuk..bukan datuk nenek..)(wei..mmg lecturer sekarang kena ada title tula..ketinggalan zaman)


ok2..kembali kepada topic sebenar..sepanjang kelas tadi..
Prof Ow adala kongsi sedikit sebanyak pasal apa yg kita nak buat sewaktu kebakaran..
kira macam tips2 la..

1)klu kebakaran jgn pakai lif..sbb lif bukan baju..(haha tak lawak)
ada Prof sebut pasal thermal2 tp saya lupa sbb mengantuk..kelas pagi..(maaf tips tidak ada penerangan terperinci,lepas ni saya tak akan mengantukkan diri)
yg saya boleh ingat..only fireman can use the lift during kebakaran sbb mereka full equip..(Profff..mestila speaking)
full equip= baju oren yg bukan sebarangan baju tu..baju tu bole lalu kat api anda tahu tak??
uuuuuuuu(wat suara sin chan)

(inilah baju yg dimaksudkan itu..say hye to En Bomba...hyeee!!!)
hebat bukan..!!!


2)berbeza pula klu ade earthquake, lain pulak cerita..sila pakai lif tu walaupun ianya bukan baju..masuk lif tu kerana jika berlaku gegaran,lif tu akan berada pada shaftnyer...(Prof!!Prof Ow..tula,sy suruh jadi follower saya Prof enggan..tgk sy tulis ni entah betul ntah tak,takda org yg akn betulkan,takpa2 nant saya check)

manalah tahu kalau esok2 ada di antara kita ygdapt pegi jepun
dan terjadi gempa pulak..cepat2 apply apa yg tertulis...jgn tertukar pula..antara kebakaran dan gempa...


tu jela yg saya ingat..yg lain2 tu more to academic..karang ngantuk lak bila baca..haha..

Terdapat 2 jenis fire protection sistem yg dipasang..
1)aktif
2)pasif

haaa..yg ni la saya kena terokai pada visit saya keesokan harinya..adoiii..baru masuk kelas dah kena pergi visit n buat report..(sapa suruh hg jd student??ayak!!))

tiada gambar..klu nak jugak saya cari sekejap di internet jalur lebar...
selamat belajar dan pergi melawat untuk diri sendiri..go shitah!!!

Thursday, January 14, 2010

kekecewaan....


air mata..


air mata..


dan air mata...





bila sesuatu yang diinginkan


tidak menjadi kenyataan






adakah usaha masih tidak cukup

adakah diri ini memang tidak pantas untuk apa2 jua



bila semua ini akan berakhir..


yaALLah..ampunkan dosaku..


andai ini ujian Kau kepadaku..


aku terima..


seseungguhnya..


Kau tahu aku mampu menjalani ujian ini..


ampunkan dosaku..


seandainya aku tidak kuat untuk semua ini






Wednesday, January 13, 2010

catch eye~

SALAM..daripada korang on9 je, hasil pon xde, mesti BOSAN kan???
mule2 mmg xcaye bnde ni,tp y not kite try kn sbb die XPERLU MODAL pn.XPERLU MODAL..
haaaa, nie die...sambil on9, sambil cari duit..
beri saya masa 5 minit je boleh? mari sertai saya di catcheyes
jom..

Catcheye adalah sebuah syarikat pengiklanan terbaru di Malaysia,
apa yang menariknye anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat
disini,

ya,mudah saja,klik2 iklan tak samapai seminit dah dapat duit,
malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti..

katakan anda menaja 10 orang di level 1, kemudian mereka menaja 10 orang lagi sehinggalah 4 level, tahu tak awak akan peroleh RM11 jika
sehari mereka klik untuk 1 iklan, kalau sehari mereka klik 10x anda
peroleh RM11x10=RM110 jika sebulan anda akan peroleh RM110x30=RM3300..

banyak tu .. awak tak nak ke? ayohlah sertai saya..benda ni 100%
percuma..tak perlu modal cuma perkenalkan kepada 10 orang je..benda
free xkan tak boleh ajak..

untuk maklumat awak,keahlian catcheye telah
mencecah 46,723 orang sekarang.. jangan berlengah lagi..Ini bukan
penipuan..

Cara nak register:

1.klik :
http://www.catcheye.com.my/?r=50233

2.klik join catcheye now

3.isi maklumat diri,IC dan alamat (penting sebab cek dihantar berdasarkan ini selepas cukup RM50)
4.Isi jawapan:

soalan 1 jawapan A (atas sekali),
soalan 2 jawapan B (yang tengah),
soalan 3 jawapan A (atas sekali).
p/s (jika jawab salah pendaftaran tidak diterima)

5.klik agree and proceed..
Ok siap
kemudian apa perlu buat?

1.klik sign in

2.lepas sign in klik reward panel

3.Awak lihat akaun awak ade RM1 (bonus) dan link awak.

4.Copy link awak dan gantikan link saya ini dengan link awak.

5.postkan risalah saya ni di buletin facebook atau myspace & emailkan kepada kawan2.

6.Lihatlah tak sampai sebulan awak dah ade 10 orang di level 1.

percayalah!sebab benda ni 100% percuma REZEKI TUHAN YG BG..TP,ITE KNE USAHA JGAK KN??
TGGU APE LG?? J0MLA J0IN.. =)
klik, klik, klik

*x berminat pn try je…anggap je main2 mne tau ade rezeki FREE JE...XTIPU... =)

http://www.catcheye.com.my/?r=50233


Catcheye.com.my | A different approach to advertising
www.catcheye.com.my
Catcheye is an online advertising platform where we reward everyone for viewing ads. Earn reward points by viewing our ads, which can converted into cash or other prizes

Wednesday, January 6, 2010

masa kecil gelap..dah besar putih melepak lepak...cam anak nippon..



aaaaaaa...mesti semua ingat maikel jeksen kan3!..bukan la..ini kisah budak kecik yg diberi nama Nur Farisha Alisha atau lebih sinonim dgn nm Glamor dia di rumah E-scha.....

ape yg menarik dalam entri kali ini(menarik ker??) ialah...sy dgn bangganyer meng'promote'kan diri kat wan(nenek e-scha) yg sy mempunyai bakat membela kanak2 kecik memandangkan adik beradik sy berderet-deret(ade 5 org bawah sy)....skill tu ade la...cewah...


pada hari kejadian....mak pulak tak balik daripada kampung..maknenyer mmg wan hantar e-scha kepada penjaga berkaliber Mashitoh tula..wah3..mari lihat cik e-scha ni setelah mak beliau habis pantang dan memulakan pekerjaannya....


ooo..tidak...1st day mak e-scha sendiri yg hantar baby ke rumah...lalu mak nyer pesan...susu satu sudu air half campur suam panas..jgn sabun..takmo bedak2 sume sbb kulit baby sensitive..

yer,baik kak....dgn muke akur mengangguk paham2...mule pagi tu baiiik sgt..behave habis...tak dgr uk..tak dgr eyk...camni...

see..see...boleh sengih lagi time tido...


bajet tenang.....


tp...saat yg paling cuak bile e-scha menangis2...nak susu..ayoo..nak wat camne ni...tadi riak takbur sgt kata hebat sgt mengendalikan kanak2 kecil....dgn cuaknyer...sume sukatan yg mak e-scha cakap tadi sume dah hilang...nebes kot!!!adoi..camne nak buat ni...


lalu tgk kat tin..fuh...ade rupanya sukatan tertera di tin susu...keadaan kembali tenang...alololo..e-scha...susu dtg...jap lagi..die tanak telan..panas sgt ker baby???rasenyer tak panas...confirm tak panas...agaknyer tak sedap kot...lagi la baby menangis kuat tak hingat...ayokk..camne ni..tadi kate pandai sgt...


dgn pantas...sy menggegar rumah jiran sebelah...cik yah!!!!cik yah!!!tlg2...!!!help me...help me!!!ade org buang bayi kat rumah sy...ehehehe..takde la...cikyah2..tlg2...kite tak tawu nape baby ni nanges...bg susu die toksey...takmboh...

yeke??kate cikyah..cikyah pon dgn pantas bergegas ke rumah...haih shitah..hg jaga baby ni sorang2 ker...??haah cikyah..mak takde..belum balik kg..tgk die meragam...lapar ni..tp susu original mak dia bekalkan dah abes...susu tepung ni taktawu nak kenapa..tak sedap ke apeke..

hmmm..cikyah pon bg arahan..suruh buat susu...(cikyah merupakan penjaga baby yg agung...beliau telah menjaga 4 org baby dirumahnya...)...fuh...lega...rupenya..e-scha tu tak pandai lagi nak minum pakai puting yg plastik tu...ade teknik yg betul untuk bagi dia minum rupenyer...lega~


setelah mak balik...ini dalam jagaan mak!!!




eeeeeeee...tomeinyer....!!!!!





semakin cerah...



yeaaaa...lihat kulitnya!!!gebunyaaaaa...



lambat la nak upload gambar...sampai sini jela....muahh..sayang mak!!!

sya na nga kaya~

Bakit puso ko'y biglang kumaba
noong una pang nakita sya
hindi mapakali, hindi makahinga
sya na ba? sya na nga kaya?

Malayo man sya sakin ngayon
darating din ang tamang panahon
mundo para sa aming dalawa
sya na nga, sana sya na nga

Bakit ba ganito ang lukso ng puso
ano na nga kaya ito
kabang nakakalito
puso ay pakinggan, sya ang nilalaman
sya na nga kaya? sana sya na nga

Saan dagat man ako mapunta
kung bakit ikaw ang nakikita
kapit sa damdamin, gustong isigaw
na ang hanap ng puso ko'y ikaw

Bakit ba ganito ang lukso ng puso
ano na nga kaya ito
kabang nakakalito
puso'y pakinggan, sya ang nilalaman
sya na nga kaya? sana sya na nga





ove this song very much!!!

Monday, January 4, 2010

Ayat seribu dinar dan pengertiannya....

5c8e262b.jpg

Bermaksud :

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani. Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah (dengan mengerjakan suruhanNya dan meninggalkan laranganNya), nescaya akan dijadikan baginya jalan keluar (dari segala perkara yang menyusahkannya).

Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas hatinya. Dan (ingatlah), sesiapa berserah diri bulat-bulat kepada Allah, maka Allah cukupkan baginya (untuk menolong dan menyelamatkannya). Sesungguhnya Allah tetap melakukan segala perkara yang di kehendakiNya. Allah telahpun menentukan kadar dan masa bagi berlakunya tiap-tiap sesuatu.

(Ayat 2 & 3 Surah At-Talaq)



amalkan ayat ini 3 kali setiap kali habis sembahyang..insyaAllah..Allah akan memudahkan jalan bg kita dan dimurahkan rezeki..yg penting..kita mesti yakin seyakinyakinnya dgn Allah s.w.t...