Tuesday, April 20, 2010

NOTE TO GOD



by Charice

If I wrote a note to God
I would speak whats in my soul
I’d ask for all the hate to be swept away
For love to overflow
If I wrote a note to God
I’d pour my heart out on each page
I’d ask for war to end
For peace to mend this world
I’d say, I’d say, I’d say
Give us the strength to make it through
Help us find love cause love is over due
And it seems like so much is goin wrong
On this road…… we’re on
If I wrote a note to God
I’d say please help us find our way
End all the bitterness
Put some tenderness in our hearts
And I’d say, I’d say, I’d say
Give us the strength to make it through
Help us find love cause love is over due
And it looks like we haven’t got a clue
Need some help from you
Grant us the faith to carry on
Give us hope when it seems all hope is gone
Cause it seems like so much is goin wrong
On this road we’re on
No, no no no
We can’t do this on our own
So
Give us the strength to make it through
Help us find love cause love is over due
And it looks like we haven’t got a clue
Need some help from you
Grant us the faith to carry on
Give us hope when it seems all hope is gone
Cause it seems like so much is goin wrong
On this road we’re on
No, no no no
We can’t do this on our own
So, So
If I wrote a note to God

Monday, April 19, 2010

blog ini perlukan new post~terimalah MPG kami~entry bergambar dan bertulisan...



ketibaan yg mengalahkan VVVVIP
tapi still wat muke macam datang awal..






apa yg berlaku atas stage tidak dipedulikan..yg penting bergambar...







gambar lagi..








cuba buat tutorial "buat muka comel" kepada rakan2...hasilnya mengagumkan...








buat satu dua persembahan bg menghiburkan peminat...





sekian~selamat maju jaya di dalam peperiksaan~

Thursday, April 15, 2010

Ayat Penyeri Wajah


saja aku nak share dgn hampa semua...aku terjumpa benda ni sbb aku search kat google ada ka ayat penyeri wajah...(kantoi!!tp sekarang dah insaf..at least aku tak pergi cucuk tang sini..cucuk tang sinun)......aku ada jugak entri pasal ayat seribu dinar...tp semua bergantung pada niat..kita minta pada Allah jgn selain dariNya..


Salam

Ada tak ayat2 quran yang boleh diamalkan sebagai penyeri wajah dan juga orang senang tengok kita....???

**************
thtl

Wassalam

alJawab:

Lajnah Fatwa Arab Saudi mengeluarkan sejumlah fatwa dan panduan yang dinamakan "Bida'unNas fiil al-Qur:an" maksudnya Penyimpangan manusia terhadap al-Qur:an dan salah satu penyimpangan itu ialah mendekati al-Qur:an untuk mendapat sesuatu dengan mudah dan cepat.

Seperti ayat seribu dinar untuk lancar bisnes, ayat penyeri wajah, pendinding, dsbnya. Maka perbuatan ini adalah tertegah. (Darul Wathan, Riyadh, cetakan satu, 1999)

Penyeri wajah dan disenangi orang ialah membaca AQ dan mengamalkan isi kandungannya. Itulah yang dilakukan oleh kaum salaf, terutamanya RasuluLlah SAW, bahawa Aisyah memberitahu para sahabat, bahawa รค akhlak baginda adalah al-Qur:an. AQ adalah cahaya, sesiapa yang sering membaca, hafal, beramal, dan mengkhatamnya secara berkala, insyaAllah akan mendapat nur dan nur itu akan terpancari dar segenap badannya.

HR Bukhari Muslim, " Perumpamaan orang mukmin yang membaca al-Qur:an laksana buat oren, baunya yang harum dan rasanya yang manis."

Muka yang berseri dan bercahaya dapat di capai dengan banyak amalan harian, antaranya wudhu'yang sempurna.

Dalil: HR Muslim dari Abu Hurayra. "kecemerlangan (wajah) kaum mukminin itu sebanyak mana wudhu'yang pernah dilakukan."

Keikhlasan kita dalam beramal dan berjihad juga akan melahirkan nur dan disenangi oleh penduduk bumi dan langit. sekian